OFFICIEEL: Ryan en Vukovic krijgen geen Preud'homme, wel Nederlander

OFFICIEEL: Ryan en Vukovic krijgen geen Preud'homme, wel Nederlander

25-01-2018 07:21
1

Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van Australië. De Nederlandse trainer heeft de concurrentiestrijd gewonnen van onder andere Michel Preud'homme. De Nederlandse trainer mikt met The Socceroos op een plek in de achtste finale op het komende WK in Rusland. 

"Het is fantastisch om met Australië naar het WK te gaan", laat Van Marwijk in een reactie weten aan Voetbal International. "We hebben weinig tijd, maar dát is ook de uitdaging. In maart hebben we de eerste oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Colombia. Dat is het eerste moment dat we kennis maken met de spelersgroep."

Het elftal van Australië is Van Marwijk bekend. Voorheen was de Nederlander bondscoach van Saudi-Arabië, met wie hij twee keer aantrad tegen de ploeg in de kwalificatiepoule. Van Marwijk zegt dat Australië het al goed gedaan heeft als het land de groepsfase doorkomt.

Van Marwijk volgt bij Australië de in november opgestapte Ange Postecoglou op. De trainer had The Socceroos vier jaar lang onder zijn hoede. Ook Preud'homme werd genoemd als mogelijke optie voor The Socceroos. Hij blijft echter werkloos.