OFFICIEEL: STVV neemt na tien jaar afscheid van vaste waarde

OFFICIEEL: STVV neemt na tien jaar afscheid van vaste waarde

24-01-2018 19:57

Philippe Bormans is niet langer meer de algemeen manager van STVV. De club en Bormans gingen in onderling overleg uiteen. De twee partijen blijven in de toekomst wel nog samenwerken. Dat deelde de club woensdagavond mee. 

Bormans kwam tien jaar geleden bij STVV terecht. Hij begon bij de wedstrijdorganisatie en werd uiteindelijk algemeen manager op Stayen. Bij STVV zijn ze Bormans dankbaar.  'Hij stroomlijnde en professionaliseerde het sportieve beleid en zorgde voor een gezonde financiële basis. Philippe deed dat op zijn eigen rustige maar vasthoudende manier. Hij leidde de club met een supportershart maar toonde ook het juiste leiderschap om STVV op de toekomst voor te bereiden', klinkt het op de website van de Kanaries.

In de wandelgangen klinkt het dat Bormans zich niet meer kon vinden in zijn takenpakket. Na de overname door Japanse investeerders kreeg hij almaar minder te doen op Stayen. Toch zal hij gemist worden. 'Alle medewerkers van STVV betreuren de beslissing van Philippe maar brengen er ook respect voor op. Zij wensen hem alle succes toe voor zijn toekomstige plannen en hopen hem nog veel te zien op Stayen.'

In de toekomst gaat Bormans als extern consultant STVV nog helpen. Hoe dat juist gaat gebeuren, deelde de club niet mee. Bormans liet nog een open brief na voor de fans.