Vanden Stock zet hoofdprijs op het hoofd van Dendoncker: management zoekt opening

Vanden Stock zet hoofdprijs op het hoofd van Dendoncker: management zoekt opening

24-01-2018 13:34
13

Speelt Leander Dendoncker ook na 31 januari nog in het shirt van Anderlecht? Dat is de grote vraag nu de middenvelder aast op een transfer naar West Ham United. Anderlecht wil hem deze transfermercato echter niet kwijt.

Voorzitter Roger Vanden Stock heeft duidelijke uitspraken gedaan over zijn mening betreffende een vertrek van Dendoncker. Vanden Stock maakt zich sterk voor een langer verblijf en vraagt de hoofdprijs voor de international. "Voor 15 à 20 miljoen vertrekt Leander niet. Dat hij nu gewoon bij ons blijft", is de aftredend voorzitter stellig in Het Belang van Limburg.

Vanden Stock probeert zijn sterkhouder ervan te overuigen dat het de beste optie is om het seizoen uit te doen in het Astridpark. ''Dan is Dendoncker zeker van het WK. Hij heeft hetzelfde profiel als Kompany en als Vincent niet fit blijkt, zal Leander spelen in Rusland en kan hij nadien naar veel grotere ploegen dan West Ham. Hij zal dan ook meer waard zijn dan 25 miljoen euro.''

Christophe Henrotay, de makelaar van Dendoncker, heeft al gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen. Henrotay hoopt nog een opening te vinden bij het bestuur, want zijn cliënt staat zoals aangegeven absoluut open voor een overstap. "Er is veel interesse voor Dendoncker. Hij ligt nog lang onder contract bij Anderlecht, maar als RSCA een mooi bod ontvangt, zal ik met de speler gaan praten'', geeft Henrotay aan tegenover Foot Mercato.