Kreeg Anderlecht hulp van de scheidsrechter? Kums verdiende rood

Kreeg Anderlecht hulp van de scheidsrechter? "Kums verdiende rood"

22-01-2018 08:35
41

Bij KRC Genk was er heel wat te doen om de fout van Sven Kums. De middenvelder van Anderlecht deelde een elleboog uit, die in het gezicht van Ruslan Malinovskyi terecht kwam. De Oekraïner begon meteen te bloeden, maar Kums kreeg geen rode kaart. Een foute beslissing, zo oordeelt Serge Gumienny.

Volgens de ex-scheidsrechter had Kums zonder twijfel van het veld gestuurd moeten worden. "De elleboog die Sven Kums uitdeelde aan Malinovskyi verdiende altijd een rode kaart", reageert hij in Het Belang van Limburg.

"Eind vorig jaar heb ik nog enkele keren opgeroepen om ze zwaar te laten bestraffen, desnoods via de reviewcommissie. Toch kwam Kums er nu weer mee weg. Ik begrijp dat niet. Heeft men die ellebogen dan niet besproken tijdens de winterstage van de scheidsrechters? Die zaken moeten er gewoon uit", klinkt het.

Op de koop toe kreeg Malinovskyi zelf nog een tweede gele en dus rode kaart na een drieste tackle. "Helemaal sneu voor Malinovskyi dat hij zelf wel rood kreeg, al waren het twee terechte gele kaarten", besluit hij.