Leko strooit met lof naar Antwerp: Ons middenveld werd goed vastgezet

Leko strooit met lof naar Antwerp: "Ons middenveld werd goed vastgezet"

21-01-2018 23:50
2

Club Brugge heeft zondagnamiddag in extremis een puntje meegegraaid op De Bosuil tegen Antwerp. Pas in de slotfase kon Club de rood-witte muur slopen. Ivan Leko zag dat zijn troepen moeilijk een oplossing vonden tegen het fysieke spel van Antwerp.

"Het werd de wedstrijd die we verwacht hadden" vertelde de Kroaat op de website van Blauw-Zwart. "We wisten dat Antwerp een tegenstander is die heel moeilijk is om tegen te spelen. Ze zijn fysiek sterk en hebben een goede organisatie. Zeker hier op dit veld zijn ze heel moeilijk te kloppen."

"Ons middenveld werd goed vastgezet. Na de pauze probeerden we alles te doen: andere spelers, andere tactiek, maar toch leek het niet te lukken. Op het einde hebben we echter gezien waarom voetbal zo interessant is. Vanuit een verloren positie kwamen we terug", vervolgde Leko.

"Uiteindelijk denk ik wel dat dit een terechte uitslag is. We probeerden ons voetbal te spelen en Antwerp was goed op hun manier. Het is echter heel belangrijk dat als het niet goed genoeg is, je altijd op mentaal of fysiek vlak iets kan forceren. Dat gebeurde ook vandaag en dus is dat punt verdiend."