Gent zet 2018 in met eenvoudige derby-zege en wipt naar plek vier

Gent zet 2018 in met eenvoudige derby-zege en wipt naar plek vier

21-01-2018 21:57
4

AA Gent is het nieuwe jaar begonnen zoals het dat in het najaar van 2017 veelvuldig deed: met een overwinning. Thuis tegen Sporting Lokeren veroverde de kampioen van 2015 een relatieve eenvoudige driepunter. Na negentig minuten stond er een 3-0 op het bord.

Yves Vanderhaeghe had in zijn eerste opstelling van 2018 een basisplek voorzien voor topaanwinst Anders Christiansen, maar zijn debuut werd er een in mineur. Na ruim 40 minuten voetballen moest de Deen al naar de kant met een blessure. Vreemd genoeg leek dat moment een positieve ommekeer teweeg te brengen voor Gent.

Tot dan was Lokeren immers minstens de evenknie in het Oost-Vlaamse burenduel. De omschakeling van de troepen van Peter Maes deed Gent regelmatig pijn. Robin Söder kreeg de allerbeste kans, maar oog in oog met Lovre Kalinic poeierde de aanvaller hoog over. Gent maakte voor de pauze weinig klaar. Op slag van rust sloegen de Buffalo’s dan toch toe: een schot van Roman Yaremchuk week af op Lokeraar Jakov Filipovic en verdween achter Davino Verhulst in doel.

Terechte overwinning
Een ietwat gevleide ruststand dus, al rechtvaardigde Gent die voorsprong na de koffie. Giorgi Chakvetadze, die de ongelukkige Christiansen was komen vervangen, eiste de hoofdrol op met enkele mooie acties. Toen een andere invaller, Franko Andrijasevic, bijzonder koel bleef wanneer Verhulst een lage voorzet losliet, had Yaremchuk maar binnen te duwen. Deze goal kreeg hij wél op zijn naam.

Lokeren lag tegen het canvas en dat stelde Chakvetadze in het slot in staat een orgelpunt te plaatsen. De Georgiër, pas voor de tweede keer in actie voor Gent, dribbelde zich knap vrij in de zestien en werkte beheerst af. Door de zege komen de Buffalo’s op gelijke hoogte met Royal Antwerp FC in het klassement (vierde), terwijl Lokeren troosteloos dertiende blijft.