Tielemans kan weer lachen na blessure, terugkeer in ideale omstandigheden

Tielemans kan weer lachen na blessure, terugkeer in ideale omstandigheden

21-01-2018 21:20
1

Youri Tielemans mag zich weer voetballer worden. De Rode Duivel viel in het najaar van 2017 uit bij AS Monaco, maar maakte zondag zijn wederoptreden. De club uit het Prinsdom plezierde onze landgenoot alvast met een 3-1-overwinning tegen FC Metz.

Na een lastige start knokte Tielemans zich gaandeweg in het elftal van Leonardo Jardim, al kon hij zijn potentieel nog niet helemaal ten volle laten bewonderen. Eind november blesseerde het Anderlecht-product zich dan aan zijn meniscus, waardoor hij meteen een kruis mocht maken over het einde van 2017. In het nieuwe jaar zal hij zich terug in de basis moeten knokken bij Monaco.

Tegen Metz kreeg de middenvelder negen minuten voor affluiten de kans om wat ritme op te doen. Op dat moment hadden de Monegasken de stand net op 3-1 gebracht. Voor Tielemans was het zijn achttiende optreden in de Ligue 1. Twee derde van die wedstrijden voetbalde hij in de basis. In de competitie kon onze landgenoot nog niet scoren. Dat lukte hem wel in de Champions League.