Anderlecht gaat nog niet zweven: Vooral afstand met ploegen achter ons vergroten

Anderlecht gaat nog niet zweven: "Vooral afstand met ploegen achter ons vergroten"

21-01-2018 21:01
11

RSC Anderlecht zette de zeer zware missie om Club Brugge nog van de titel te houden alvast hoopgevend in. Terwijl de koploper bleef steken op een draw bij Royal Antwerp FC (2-2), gingen de Brusselaars zelf met het kleinste verschil winnen in Genk. Hein Vanhaezebrouck is een tevreden coach.

Paars-wit legde bij momenten fraaie combinaties op de mat en kwam in de tweede helft nooit in de problemen. "Het minpunt van vandaag is dat we niet efficiënt genoeg zijn", blijft Vanhaezebrouck wel kritisch bij Sporza. "We moesten wachten tot minuut 44 om te scoren en hadden een halfuur de volledige controle. Dan moet je eigenlijk de match dood maken met nog een goal. Dat is het minpunt, maar voor de rest heb ik heel veel positieve punten gezien."

Als puntaanvaller verkoos de trainer Sylvère Ganvoula boven de sukkelende Lukasz Teodorczyk. "Ganvoula? Hij heeft zijn best gedaan, maar het was de eerste keer sinds lang dat hij speelde. Het kan wellicht beter, maar gezien vanwaar hij komt ben ik best tevreden. In de stand moeten we naar onszelf kijken. We moeten vooral de afstand met de ploegen achter ons vergroten en dichter bij Charleroi komen. Dan zien we wel wat met Club Brugge gebeurt", houdt Vanhaezebrouck de titelambities af.