Real Madrid bezweert crisis met zevenklapper: Bale en Ronaldo scoren twee keer

21-01-2018 18:08

Real Madrid heeft voor het eerst sinds 9 december weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. De Koninklijke kwam in eigen huis op achterstand tegen laagvlieger Deportivo La Coruña, maar liep in de tweede helft alsnog uit naar een ruime overwinning.

Adrian kreeg Bernabéu halverwege de eerste helft stil door de 0-1 aan te tekenen. De nummer achttien van de Primera Division kon echter niet al te lang genieten van de voorsprong. Na ruim een half uur spelen. Nacho ging na een kort genomen corner de combinatie aan met Marcelo en schoot de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust zorgde Gareth Bale met een wonderschone boogbal voor de 2-1.

Na de rust ging het hard. Bale kopte uit een hoekschop de 3-1 binnen en Luka Modric zorgde met een fraaie uithaal van afstand voor doelpunt nummer vier. In de slotfase deed Cristiano Ronaldo nog twee duiten in het zakje. De Portugese superster speelde bepaald geen gelukkige wedstrijd, maar kwam nog twee keer tot scoren en moest dat bekopen met een hoofdwond. Het slotakkoord was voor Nacho, die met zijn tweede goal van de wedstrijd de eindstand op 7-1 bepaalde.

De Koninklijke neemt de vierde plek op de ranglijst over van Villarreal. Het staat nu zestien punten achter koploper en eeuwige rivaal FC Barcelona.