Degradatiespook duikt op bij Mechelen: Er zijn nog maar twee kandidaten

Degradatiespook duikt op bij Mechelen: "Er zijn nog maar twee kandidaten"

21-01-2018 15:35
1

KV Mechelen zit in vieze papieren. De Maneblussers staan voorlaatste in de Jupiler Pro League met amper twee punten meer dan rode lantaarn Eupen. Enkele supporters eisten zaterdagavond al het ontslag van trainer Aleksander Jankovic, maar voorzitter Johan Timmermans wil daar niets van weten.

"Verliezen tegen een rechtstreekse concurrent, na de vele inspanningen tijdens de winterstop, is niet leuk", vertelde Timmermans aan Sporza. "Dat de spelers slap begonnen aan zo een belangrijke match? Ik weet niet of we slap begonnen. Ik denk dat er veel stress en zenuwachtigheid in de ploeg zit. We moeten leren omgaan met het degradatiespook. Dat weegt op de groep."

Volgens de voorzitter van Malinwa zijn er nu nog maar twee ploegen die zullen strijden voor de degradatie. "KV Mechelen en Eupen. Hoe spijtig dat ook is. Maar we mogen het hoofd niet laten hangen. We moeten de knop omdraaien. Op 10 februari komt Eupen op bezoek, dat wordt een heel belangrijke match."

Maar als je ziet dat Eupen het dit weekend Standard moeilijk maakt, dan mogen we niet de pretentie hebben te zeggen zomaar gaan winnen. Voor die wedstrijd spelen we gelukkig nog heel wat andere matchen. Laat ons hopen dat we tegen dan wat extra punten hebben. Dat Pocognoli in de 92e minuut voor Standard de 3-2 maakte tegen Eupen, was wel een opluchting. Dat geef ik toe."