UPDATE: Kabasele hoeft na ontslag slechts acht uur te wachten op nieuwe coach

UPDATE: Kabasele hoeft na ontslag slechts acht uur te wachten op nieuwe coach

21-01-2018 20:09
1

Watford heeft afscheid genomen van manager Marco Silva, meldt de club zondagochtend zelf via de officiële kanalen. The Hornets verloren zaterdag met 2-0 bij Leicester City en hebben in de laatste elf wedstrijden slechts één zege geboekt.

De club van onze landgenoot Christian Kabasele begon overtuigend aan het seizoen en stond in oktober nog in de top van de Premier League. Inmiddels is de club afgezakt naar de tiende plek op het hoogste Engelse niveau. De nederlaag bij Leicester is de veertigjarige Portugees, die afgelopen zomer overkwam van Hull City, fataal geworden.

Watford spreekt in een statement op de clubsite van een 'moeilijke beslissing'. De club onthult dat Silva op onrechtmatige wijze is benaderd door een andere Premier League-club, die graag gebruik had willen maken van zijn diensten. 'Het bestuur gelooft dat dit incident een negatieve uitwerking heeft gehad op de resultaten van de club en dat de toekomst van Watford op de lange termijn in gevaar zou komen.' Volgens de BBC is Everton de club die aan Silva trok.

Update 19.51: Watford heeft razendsnel gehandeld na het ontslag van Silva. De club heeft op dezelfde dag al een nieuwe manager aangesteld, zo maken The Hornets via Twitter bekend. De 47-jarige Spanjaard Javi Gracia zwaait de komende anderhalf jaar de scepter bij de nummer tien van Engeland.