Agüero leidt ongenaakbaar City met drie goals naar zege op Newcastle

20-01-2018 20:31

Manchester City heeft zich herpakt na de sensationele nederlaag bij Liverpool (4-3) vorige week. De machine van manager Pep Guardiola won met 3-1 van Newcastle United, waardoor het verschil met naaste belager Manchester United weer twaalf punten is.

Sergio Agüero was de grote man bij de oppermachtige Citizens. De Argentijn nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Zijn eerste doelpunt viel in de 34e minuut, toen hij een heerlijke voorzet van wie anders dan Kevin De Bruyne met het hoofd verlengde richting de tweede paal. Na ruim een uur verzilverde hij een strafschop en leek het duel zo goed als beslist.

De defensie van City was echter allerminst ongenaakbaar. Jacob Murphy werd weggestuurd en bleef oog in oog met doelman Ederson koel: 2-1. Even leken de bezoekers te mogen hopen op een stunt, maar Agüero maakte in de 83e minuut aan alle onzekerheid een eind. De credits waren voor Leroy Sané, die met een schitterende actie aan de basis stond van de goal.