Worstelende Dimata speelt negatieve hoofdrol, Hazard weer positief in spotlights

Worstelende Dimata speelt negatieve hoofdrol, Hazard weer positief in spotlights

20-01-2018 17:40
1

De Belgen in de Bundesliga beleefden wisselende resultaten. Thorgan Hazard droeg met een goal weer bij aan een zege voor Borussia Mönchengladbach, terwijl Landry Dimata zijn kans op meer speeltijd verprutste met een rode kaart.

Gladbach was voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Augsburg en klom daarmee naar de vierde plaats in de stand. Matthias Ginter opende al na tien minuten de score, waarna de 1-0 tot de blessuretijd op het scorebord bleef staan. Hazard bracht in extremis aan alle onzekerheid een einde door met zijn zevende van het seizoen de bevrijdende 2-0 te maken.

Koen Casteels en Landry Dimata verging het met VfL Wolfsburg slechter. Casteels werd drie keer gepasseerd tijdens de 1-3 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Landgenoot Dimata eiste helemaal een negatieve hoofdrol voor zich op. En dat terwijl hij voor het eerst sinds september nog eens aan de aftrap mocht staan. Het 20-jarige talent maakte een slechte beurt bij zijn coach door kort na de 1-2 zijn tweede gele kaart te pakken. In de ruim 20 minuten met een man minder kon Wolfsburg de beslissende 1-3 niet voorkomen.

In de strijd om de bovenste plaatsen deed Bayer Leverkusen goede zaken. Die Werkself boekten een duidelijke 1-4 overwinning op bezoek bij TSG Hoffenheim. Bayer staat nu op gelijke hoogte met RB Leipzig, dat op bezoek bij laagvlieger SC Freiburg een voorsprong uit handen gaf en met 2-1 verloor. Schalke 04 kan zondag de tweede plaats overnemen, wanneer het thuis wint van Hannover 96.