Succesformule van Club moet aangepast worden, mogelijk debutant tegen Antwerp

Succesformule van Club moet aangepast worden, mogelijk debutant tegen Antwerp

20-01-2018 16:22
3

Club Brugge zette 2018 in met een klinkende bekerzege tegen Sporting Charleroi (5-1), maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor het competitieduel op Royal Antwerp FC. Ivan Leko zal op de Bosuil hoe dan ook niet met zijn favoriete elf aan de aftrap kunnen verschijnen.

Anthony Limbombe, één van de uitblinkers van Club in de heenronde, ziet het onderlinge duel met zijn broer Stallone (net als in de heenronde overigens) aan zijn neus voorbij gaan vanwege een schorsing. Dat stelt Leko voor een dilemma. Met Laurens De Bock liet Blauw-Zwart deze winter immers iemand vertrekken die de rol van linksmidden in de 3-5-2 van Leko zou kunnen invullen.

Het Laatste Nieuws weet dat de Kroaat nu nog twee opties over heeft: of hij brengt zijn landgenoot Tomecak aan de aftrap, of hij verandert zijn systeem. De eerste keuze zou een gedurfde zijn, aangezien een debuut op de Bosuil geen cadeau is én Tomecak (overgekomen van KV Mechelen) van nature een rechtsachter is. In het oefenduel met Groningen heeft Leko die optie wel al eens geprobeerd.

Een andere oplossing zou dus zijn om de 3-5-2 eventjes de koelkast in te steken. Volgens HLN behoort een 4-4-2 met een ruit op het middenveld ook tot de mogelijkheden. Dan zou Dion Cools de rechtsbackpositie wat klassieker invullen en kan Leko zowel Jordy Clasie als Marvelous Nakamba aan de aftrap brengen. Daarmee zou meteen een ander discussiepunt van de baan zijn.