Anderlecht is gewaarschuwd: Als ik hen kan verrassen, zal ik het niet nalaten

Anderlecht is gewaarschuwd: "Als ik hen kan verrassen, zal ik het niet nalaten"

20-01-2018 16:05

De eerste volledige Jupiler Pro Leagueu-speeldag van 2018 heeft meteen een topper in petto: KRC Genk ontvangt zondag RSC Anderlecht. Voor de Limburgers is het stilaan vijf voor twaalf in de strijd om Play-Off 1. Philippe Clement staat echter voor een moeilijke keuze. 

In de offensieve sector heeft de trainer namelijk weinig tot geen overschot. Zijn twee diepe spitsen zijn alvast onbeschikbaar. Marcus Ingvartsen zal de wedstrijd moeten volgen vanuit de tribune vanwege een schorsing, terwijl Aly Samatta pas terugkeert uit een langdurige blessure. "Op stage heeft hij maar heel even met de groep meegetraind", vertelt Clement bij Het Laatste Nieuws. "In een normale situatie zou hij er zondag nooit bij zijn. Wie weet gebruik ik hem wel de laatste twintig minuten."

Dan rest de vraag: wie brengt Clement aan de aftrap als meest aanvallende speler zondag? Volgens HLN blijft er slechts één optie over: Siebe Schrijvers. Het Genkse jeugdproduct speelt idealiter vanop de nummer tien-positie of aan de zijkant, maar moet nu mogelijks de meubelen redden in de punt van de aanval. Al wil Clement dat niet bevestigen. "Als ik de tegenstander kan verrassen, zal ik dat niet nalaten", blijft de trainer mysterieus.