Chelsea wint ruim in Brighton, Hazard andermaal de grote man bij The Blues

20-01-2018 15:30
1

Chelsea heeft zaterdagmiddag zwaar uitgehaald op het veld van Brighton & Hove Albion. De grote man bij de Londenaren was andermaal Eden Hazard. Met twee doelpunten had de Rode Duivel een enorm groot aandeel in de ruime zege.

Voor aanvang van de wedstrijd in het American Express Stadium werd nieuwkomer Jurgen Locadia gepresenteerd aan de fans van zijn nieuwe club. The Seagulls legden deze week zestien miljoen euro op tafel voor de Nederlander.. De supporters zaten amper op hun stoel of het stond al 2-0 voor Chelsea, dat de laatste weken juist zo'n moeite had met scoren. Na drie minuten schoot Hazard hard raak en enkele minuten later was het Willian die een fenomenale aanval afrondde. Aan de goal van de Braziliaan gingen twee hakjes vooraf.

Kort na de pauze had Brighton dé kans om terug in de wedstrijd te komen. Pröpper kopte echter hard op de paal. In de slotfase liep Chelsea uit naar een grote zege. Op aangeven van Willian maakte Hazard er in de 77e minuut 0-3 van. De goal was wederom van grote schoonheid. Victor Moses zorgde in de 89e minuut voor het slotakkoord. The Blues hebben nu 50 punten en staan daarmee op gelijke hoogte met nummer twee Manchester United. Brighton blijft op de zestiende plek staan.