Vanhaezebrouck zet 'special' op wensenlijstje: Dat is hoe dan ook nodig

Vanhaezebrouck zet 'special' op wensenlijstje: "Dat is hoe dan ook nodig"

20-01-2018 13:53
1

RSC Anderlecht kan zich nog weinig puntenverlies veroorloven als het kans wil blijven maken op de titel in 2018. Concurrent Club Brugge dendert voort, terwijl de motor in Brussel geregeld sputtert. Hein Vanhaezebrouck weet op welk vlak zijn ploeg de grootste progressie kan boeken: het mentale.

"Het is lastig om mentale weerbaarheid te trainen", steekt de coach van wal in Het Laatste Nieuws. "Ik heb in Spanje getracht om aan de hand van oefeningen en activiteiten het groepsgevoel aan te wakkeren. Als het dan toch zo is dat sommige spelers het kopje laten hangen eenmaal de dingen niet lopen, kunnen zij meegetrokken worden door de groep."

Daar wil Vanhaezebrouck het echter niet bij laten. Hij richt zich dan ook tot het bestuur met een concrete wens. "De komst van een psycholoog of een mental coach zal hier in de toekomst hoe dan ook nodig zijn", beweert hij. In zijn periode bij AA Gent werkte Vanhaezebrouck al samen met een psychologe, die de spelers op vrijwillige basis mochten consulteren.