Bailey overladen met lof na doorbraak in Duitsland: 'Zoals Ribéry en Robben'

Bailey overladen met lof na doorbraak in Duitsland: 'Zoals Ribéry en Robben'

20-01-2018 11:48
3

Leon Bailey heeft in Duitsland dit seizoen al heel wat indruk gemaakt. De Jamaicaan kan wekelijks overtuigen bij Bayern Leverkusen. Ook Hans-Peter Lehnhoff is onder de indruk.

De ex-speler van Antwerp maakt momenteel deel uit van de technische staf van Leverkusen. Hij ziet Bailey, die dit seizoen al goed was voor zes doelpunten en vier assists, wekelijks uitblinken.

"Hij heeft een zeer grote sprong gemaakt, presteert constant en is een van de besten in de Bundesliga. Hij is onlangs (in een enquête van Kicker bij Duitse profs, red.) als tweede beste speler van de heenronde verkozen, na Lewandowski", citeert Het Laatste Nieuws de Duitser.

Zoals Ribéry en Robben
Vooral de speelwijze van Bailey oogst heel wat lof. "Hij speelt erg attractief. Hij kan dat wat Ribéry en Robben bij Bayern hebben: één tegen één zijn man voorbij, snel, dribbelsterk en scorend. Elke topclub in het moderne, snelle voetbal heeft zulke wapens graag", zegt hij.

Dat Bailey snel zal vertrekken bij Leverkusen weet Lehnhoff ook. "We leven van spelers op te leiden en te verkopen. Dat is ons werk en onze filosofie. Als jonge talenten als Julian Brandt, Kai Havertz of Bailey in de spotlights staan, zijn ze op termijn moeilijk te houden", besluit hij.