Toen ik het papier omdraaide, bleek het een contract te zijn

"Toen ik het papier omdraaide, bleek het een contract te zijn"

20-01-2018 10:50

Maecky Ngombo is na anderhalf jaar zwerven door Duitsland en Engeland en een halfjaar zonder club terug bij Roda JC. De 21-jarige spits, die kort als supersub in de Eredivisie door het leven ging, vertrok in de zomer van 2016 verrassend uit Limburg.

Er gingen verhalen de ronde over hoge salariseisen en gerommel met zaakwaarnemers en contracten, maar Ngombo doet in De Limburger zijn kant van het verhaal. Het probleem lag namelijk bij de inmiddels vertrokken technisch directeur Ton Caanen, zegt hij.

"Caanen drong er op aan om mijn handtekening te zetten op een document. Toen ik het papier omdraaide, bleek het een contract te zijn", zegt Ngombo. "Ik was stomverbaasd. Mijn vader hield het tegen, hij vertrouwde het niet."

Ngombo wilde nochtans niet vertrekken. "Alles voelde als een grote teleurstelling, want ik was graag bij Roda gebleven. Het was dicht bij huis en ik had er een goede start gemaakt van mijn carrière", aldus de spits, die inmiddels terug is. Caanen ontkent de lezing van Ngombo overigens. "Dit verhaal klopt totaal niet. Daar ik tot nu toe geen behoefte heb om via de media inhoudelijk op zaken te reageren, wil ik het hierbij laten."