Club Brugge verrast zelfs Vanhaezebrouck: 'Abnormaal, Spaanse toestanden'

Club Brugge verrast zelfs Vanhaezebrouck: 'Abnormaal, Spaanse toestanden'

20-01-2018 09:01
28

RSC Anderlecht zet in 2018 de achtervolging op Club Brugge in. Met dertien punten achterstand wordt het echter moeilijk voor de Brusselaars. Dat weet ook coach Hein Vanhaezebrouck.

"De twee nederlagen in december tegen Charleroi en Brugge hebben voor een negatieve perceptie gezorgd", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik begrijp dat wel. Maar ons parcours tot dusver was echt niet slecht. We hebben 40 punten. Stel dat we nog 20 op 27 halen - wat veel is, akkoord -, dat maakt 60 punten. Ik ben met AA Gent kampioen geworden met 57 punten na de reguliere competitie ..."

Toch beseft hij dat het moeilijk zal worden om de titel te pakken. Club Brugge is namelijk bezig aan een geweldig seizoen. "Brugge zal straks boven de 70 uitkomen. Ze hebben er nú al 53. Dat zijn abnormale cijfers, lang niet meer gezien in België - Spaanse toestanden, bijna", vertelt Vanhaezebrouck.

Hij wil dus nog niet aan de titel beginnen denken. "Ik denk niet dat wij nu 27 op 27 zullen pakken, en als zij op dit elan blijven doorgaan, dan ... (haalt de schouders op) Ons eerste doel moet nu zijn om Charleroi voorbij te steken en de kloof met de achtervolgers groter te maken. Als we als ploeg sterker kunnen worden, dan zien we wel waar we stranden in Play-Off 1", besluit hij.