Niet van de poes, extra strenge maatregelen voor Antwerp – Club Brugge

Niet van de poes, extra strenge maatregelen voor Antwerp – Club Brugge

20-01-2018 07:44
8

Zondag ontvangt Royal Antwerp FC voor de eerste keer in jaren Club Brugge. Niet alleen bij de spelers en de fans loopt de spanning ondertussen op. Ook bij de ordehandhaving maakt men zich klaar voor de clash op de Bosuil.

Bij de heenmatch vorig jaar ging het mis. Ondanks vierhonderd extra agenten kwam het toch tot incidenten. Dat had mede te maken met hooligans van ADO Den Haag, die hun zusterclub Club Brugge kwamen 'helpen'.

Gescheiden groepen
In Antwerpen wil men dat scenario vermijden. Het Nieuwsblad schrijft dat Antwerp deze week extra veiligheidsmaatregelen trof voor de komst van de leider. Men wil de twee supportersclans absoluut gescheiden houden. 'Alle losse elementen op de werfzone werden weggehaald en er werd zelfs een tijdelijke muur uit betonblokken opgetrokken. In het stadion zijn de scheidingswanden rond het bezoekersvak verhoogd, om contact tussen de supportersgroepen te beperken', klinkt het.

Extra stewards
Antwerp zal ook vijftig extra stewards – in vergelijking met andere competitiematchen – inzetten om de boel in de gaten te houden. In totaal gaat het om 167 stewards, 37 zijn er van Brugge. In de laatste vijftien jaar zette Antwerp nog nooit zo veel stewards in voor één wedstrijd.

De politie zet ook extra in. De Antwerpse politie krijgt steun van de federale politie. Een helikopter en politie te paard zullen zondag aanwezig zijn. Rond het stadion zullen er identiteitscontroles worden gehouden. Fans die weigeren, kunnen bestuurlijk worden aangehouden.