Cercle Brugge haalt zwaar uit en wint topper in 1B

19-01-2018 22:16

In 1B stond de topper tussen Cercle Brugge en Lierse op het programma. Cercle haalde zwaar uit en versloeg de leider met 4-1.

Cercle Brugge kwam al vroeg op voorsprong. Bruno kreeg de bal mee op rechts en zette goed voor naar Cardona. Die vloerde de bezoekende doelman overhoeks. 1-0 na zes minuten voetballen. Tien minuten later zat Cercle helemaal op rozen. Lierse kreeg de bal na een stilstaande fase niet weg Taravel werkte van dichtbij af. Na 25 minuten kon Lierse voor het eerst dreigen. Yagan krulde de bal mooi op de lat. Vlak voor rust dacht heel Lierse recht te hebben op een strafschop. Doelpuntenmaker Taravel kreeg een bal tegen de arm, maar scheidsrechter Alen liet begaan.

Vlak na rust opnieuw een strafschopfase. Yagan werd aangelopen bij een voorzet, maar ref Alen wou er opnieuw niet van weten. Op het uur vond Lierse dan eindelijk de aansluitingstreffer. Yagan kopte een voorzet van Yakubu goed binnen. 2-1. Lierse vond de gelijkmaker niet en een kwartier voor affluiten maakte Cercle de wedstrijd dood. Taravel vond voor doel Mercier, die werkte af, 3-1. Acht minuten voor tijd pikte ook Vanbelle zijn doelpuntje nog mee, hij trapte een vrije trap mooi binnen. Cercle wint zo voor de vijfde keer op rij en spring over Lierse naar de kop van de tweede periode in e Proximus League.