Vermeer werd transfer gegund: ''Bieden hem daarom deze kans''

Vermeer werd transfer gegund: ''Bieden hem daarom deze kans''

19-01-2018 14:54
3

Club Brugge zorgde vrijdag voor een knappe zet op de transfermarkt door zich te versterken met doelman Kenneth Vermeer. De vijfvoudig international van Oranje wordt met optie tot koop gehuurd van Feyenoord. De Nederlanders leggen uit waarom Club toe kon slaan.

Vermeer (32) had bij de topclub uit Rotterdam, nog een doorlopend contract tot en met de zomer van 2020. Zijn toekomst leek dan ook bij Feyenoord te liggen. Het persoonlijke nieuws dat hij ook na de winterstop tweede keus zou zijn achter routinier Brad Jones, deed de situatie echter helemaal veranderen. Vermeer diende direct een transferverzoek in bij de clubleiding van Feyenoord. In eerste instantie leek een vertrek niet bespreekbaar, maar Feyenoord besloot uiteindelijk toch mee te werken.

Technisch directeur Marin van Geel geeft op de Feyenoord-website uitleg. ''Wij begrijpen dat Kenneth op een leeftijd is waarop hij meer uitzicht wil hebben op speeltijd dan bij Feyenoord nu het geval is. Kenneth heeft na zijn zware blessure keihard gewerkt om terug te keren op zijn oude niveau en heeft zich altijd opgesteld als een op en top professional. We denken ook aan zijn persoonlijke situatie en bieden hem daarom de kans deze stap te maken.''

Lees ook: Leko blij met Vermeer, maar krijgt ook fikse tegenslag te verwerken