Anderlecht krijgt er zwaar van langs: ''Sta daar met grote ogen naar te kijken''

Anderlecht krijgt er zwaar van langs: ''Sta daar met grote ogen naar te kijken''

19-01-2018 14:35
5

Charleroi en Royal Excel Moeskroen trappen vrijdagavond het tweede gedeelte van de Jupiler Pro League op gang. Voordat het zover is, kijkt voetbalcommentator Eddy Demarez zowel terug als vooruit. Demarez laat zich in zijn beschouwing zeer kritisch uit over Anderlecht.

''Anderlecht is voor mij de negatieve verrassing van het eerste competitiedeel. Hoe die dit seizoen aanmodderen, dat is zeer opvallend. Niemand had dat verwacht. Anderlecht was op papier titelkandidaat met zo'n kern. Maar als je ziet hoeveel punten ze al verloren hebben en hoe slecht ze al gespeeld hebben, dan sta ik daar met grote ogen naar te kijken'', klinkt het scherp op Sporza.

Demarez vindt dat Anderlecht deze mercato serieus behoefte heeft aan vers bloed. ''Wat ze nodig hebben? Alles een beetje. Als je momenteel naar het rendement van de spelers kijkt, dan zijn er weinig top. Er zijn veel potentiële toppers, met een Sels, Onyekuru, Kums, Kara, Najar..., maar er zijn er een aantal van geblesseerd en niet al die sterkhouders komen vooralsnog even sterk uit de verf.