Update: 'Van Wijk wordt om wel zeer opvallende reden op de keien gesmeten'

Update: 'Van Wijk wordt om wel zeer opvallende reden op de keien gesmeten'

19-01-2018 15:08
5

De hernieuwde samenwerking tussen KSV Roeselare en coach Dennis van Wijk is er één van zeer korte duur geweest. Roeselare heeft de Nederlander na amper vier maanden ontslagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het is nieuws is nog niet bevestigd door de club uit 1B, maar volgens journalist Tomas Taecke is het einde verhaal voor de 55-jarige Van Wijk. Het is de derde keer dat hun wegen scheiden, maar in tegenstelling tot de vorige twee periodes is de samenwerking dit keer zonder succes verlopen. 

Van Wijk keerde in september terug op Schiervelde, waar hij de opvolger werd van de Arnauld Mercier. Van Wijk was zelf enkele dagen eerder nog aan de kant geschoven bij Oud-Heverlee Leuven. De ervaren oefenmeester vond dus snel onderdak op het oude nest. De gewenste resultaten bleven echter uit. De West-Vlamingen kwamen in de eerste periode niet verder dan een vierde plaats en staan na acht speeldagen teleurstellend voorlaatste in periode twee. Het gevaar voor degradatie is daarmee groter dan de kans op promotie. Dat heeft Van Wijk vermoedelijk de kop gekost. 

Update 15u08: HLN weet te melden dat Van Wijk ontslagen is voor een andere reden dan de de zevende plaats in de rangschikking van de tweede periode. Het clubbestuur zou hem hebben opgedragen om een Chinese speler op te stellen. Van Wijk weigerde en bekoopt dat met zijn C4. De krant noemt rechterhand Fred Vanderbiest al als mogelijke opvolger.