'Groot talent van KV Oostende is op weg naar Spaanse topclub'

'Groot talent van KV Oostende is op weg naar Spaanse topclub'

19-01-2018 13:20
1

Charly Musonda Jr. en Zinho Vanheusden zijn slechts twee voorbeelden van landgenoten die op jonge leeftijden al voor een avontuur in het buitenland kozen. Axl Roelandt (geboren in 2000) is waarschijnlijk de volgende, want de kans is zeer groot dat hij naar Spanje trekt. Dat werd bevestigd aan de redactie van VoetbalPrimeur.be.

Roelandt speelt bij de U19 van KV Oostende, maar werd in november werd hij door Villarreal uitgenodigd om te komen testen. Tijdens de stage werd hij echter al op de eerste dag opgemerkt door scouts van Valencia. Roelandt, die eerder jarenlang actief was in de jeugdopleiding van Anderlecht, verbleef vervolgens een maand in de résidence van Valencia. Daar maakte hij verder indruk op de club.

De nummer drie uit de Primera Division was zo van hem gecharmeerd dat ze Roelandt per januari wilden vastleggen. KV Oostende was echter niet bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek en vroeg een fiks bedrag voor de kapitein van de U19. Roelandt heeft echter een aflopend contract, waardoor hij vanaf juni een vrije speler is. Naar verwachting slaat Valencia dan voor hem toe. Na drie seizoenen komt er zo waarschijnlijk een einde aan de samenwerking met KVO, nog voordat de 'nummer 6' zijn debuut voor de hoofdmacht kon maken.