OFFICIEEL: Bayern heeft opnieuw een wintertransfer beet

OFFICIEEL: Bayern heeft opnieuw een wintertransfer beet

19-01-2018 12:40
2

Leon Goretzka wordt speler van Bayern München. Schalke 04 bevestigt dat de middenvelder een contract bij de Duitse recordkampioen heeft getekend.

Goretzka was bij Schalke 04 in het bezit van een aflopende verbintenis. In de zomer verkast hij naar München. "Leon heeft ons begin deze week laten weten dat hij de club gaat verlaten voor Bayern München", zegt sportief directeur Cristian Heidel. "Gisteren heeft Karl-Heinz Rummenigge (directeur Bayern München, red.) ons geïnformeerd. We verliezen een geweldige speler."

Het vertrek van Goretzka hing al langer in de lucht, met ook Liverpool en Juventus als geïnteresseerde clubs. "We moeten met deze situatie omgaan, volledig verrast zijn we hier niet door", zegt Heidel. "We hebben alles gedaan om Leon hier bij Schalke te houden." Trainer Domenico Tedesco doet een beroep op de fans van Schalke 04. "Ik hoop dat ze niet negatief reageren. Leon verdient ook het komende halfjaar de steun van de supporters. Leon is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor Schalke."

Update: Bayern München heeft de transfer van Leon Goretzka officieel gemaakt. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2022. "We zijn heel blij dat we met Leon een Duitse international met veel potentie hebben binnengehaald, ondanks concurrentie uit het buitenland", aldus algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Daarmee behouden we hem voor de Bundesliga."