Update: 'Ruildeal tussen Manchester United en Arsenal hangt af van Raiola'

Update: 'Ruildeal tussen Manchester United en Arsenal hangt af van Raiola'

19-01-2018 17:40
3

De ruildeal tussen Manchester United en Arsenal over Alexis Sánchez en Henrikh Mkhitaryan loopt weer vertraging op. De twee kunnen komend weekend waarschijnlijk niet debuteren voor hun nieuwe club.

Sánchez bereikte deze week een akkoord met Manchester United, maar mag zich altijd niet officieel Mancunian noemen. De reden: Mkhitaryan is nog niet rond met Arsenal. Dat meldt The Evening Standard. Vrijdag arriveerde de Armeense spelmaker 'gewoon' op Carrington, het trainingscomplex van United. Mkhitaryan moet ook nog medisch gekeurd worden door Arsenal.

Het betekent dat Mkhitaryan en Sánchez niet voor hun nieuwe club gaan debuteren komend weekend. Arsenal neemt het op tegen stadgenoot Crystal Palace, terwijl Manchester United zaterdag op bezoek gaat bij Burnley. Verwacht wordt dat de Sánchez/Mkhitaryan-deal nog steeds gaat gebeuren, maar vrijdag is waarschijnlijk te vroeg. Mogelijk wordt de bekendmaking van de transfers over het weekend getild.

Update 17.40: Mino Raiola is de doorslaggevende factor in de deal tussen Manchester United en Arsenal, meldt de BBC vrijdagmiddag. De spelersruil tussen beide clubs kan alleen doorgang vinden wanneer de invloedrijke makelaar namens zijn cliënt Mkhitaryan tot een overeenkomst met Arsenal komt. Zo niet, dan blijven Sánchez en Mkhitaryan hoogstwaarschijnlijk bij hun huidige werkgevers.