Gheysens beschuldigt schrijver van chantage: Hij vroeg 15.000 euro

Gheysens beschuldigt schrijver van chantage: "Hij vroeg 15.000 euro"

19-01-2018 11:14
9

Ghelamco-topman Paul Gheysens haalt flink uit na de commotie omtrent het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' van auteur Ignace Vandewalle. De bouwheer beschuldigt Vandewalle er nu van hem te hebben gechanteerd.

Volgens de topman van Ghelamco vroeg Vandewalle 15.000 euro aan hem. Als hij dat geld kreeg, zou hij het boek niet op de markt brengen. Gheysens besloot echter om niet op dat voorstel in te gaan.

Ghelamco spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen het boek en probeerde Vandewalle ervan te weerhouden om het niet te publiceren. De rechter besloot toen echter dat het boek wel mocht verschijnen. Meteen daarna vroeg Vandewalle volgens Gheysens geld. Dat meldt VTM Stadion.

Bij de stad Gent is men alvast helemaal niet te spreken over het boek. Het stadsbestuur ontkende alle beschuldigingen van Vandewalle. Burgemeester Daniël Termont gaf zelfs aan klacht neer te leggen. "Dat is wel het minste wat ik kan doen", klonk het. "Ook op de burgerlijke rechtbank zal ik klacht indienen om een schadevergoeding te verkrijgen, die ik dan zal wegschenken aan een goed doel", reageerde hij.