Chelsea mogelijk de pineut door opgedoken foto's: zware FIFA-straf dreigt

Chelsea mogelijk de pineut door opgedoken foto's: zware FIFA-straf dreigt

Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2018 om 23:21do 18-01-2018 om 23:21

Chelsea dreigt door de FIFA gestraft te worden met een transferverbod. De wereldvoetbalbond doet al sinds september onderzoek naar de kampioen van Engeland, die grenzen heeft overschreven met het contracteren van buitenlandse voetballers onder de achttien jaar. Dat meldt onder meer The Guardian donderdag. 

De zaak ging rollen toen er afgelopen jaar foto's opdoken van een piepjonge Bertrand Traoré. Daaruit bleek dat de aanvaller al vòòr 1 januari 2014 officiële wedstrijden had gespeeld. Pas vanaf dat moment was Traoré volwassen en mocht hij een contract tekenen in Londen. Hij speelde dus al voor The Blues op zestienjarige leeftijd - en dat is niet toegestaan. 

Uit onderzoek van de FIFA is gebleken dat Chelsea bij in totaal zo'n 25 jonge spelers de regels aan de laars heeft gelapt. Via de officiële kanalen heeft de Premier League-grootmacht inmiddels gereageerd. "Chelsea heeft voldaan aan alle regels van de FIFA als het gaat om het binnenhalen van spelers", aldus een woordvoerder. 

The Blues laten bovendien weten dat een eventueel transferverbod direct aangevochten zal worden. De voorbije jaren kregen onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid een transferverbod opgelegd. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws