Vanhaezebrouck rekent niet meer op topschutter: 'Dat willen we hen niet aandoen'

Vanhaezebrouck rekent niet meer op topschutter: 'Dat willen we hen niet aandoen'

18-01-2018 19:52
5

Hein Vanhaezebrouck rekent voor de rest van het seizoen niet meer op Henry Onyekuru. De Nigeriaan moet onder het mes door een knieblessure, maar er is hoop voor Anderlecht want enkele jongeren kloppen nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal.

"Volgens mijn medische staf en alle topprofessoren bij wie we hebben geïnformeerd, is een operatie voor Onyekuru onafwendbaar. Maar als Everton een andere beslissing neemt, dan is het hun verantwoordelijkheid", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

De kern van Anderlecht wordt op die manier steeds krapper. Tot nu toe kwam alleen Saief erbij, terwijl Stanciu, Beric en Harbaoui vertrokken. "We zitten krap, ja. Maar er zijn jongeren bijgekomen. We gaan voortdoen met de mannen die er zijn."

"Of dat wil zeggen dat Amuzu en Lokonga de komende maanden veel kansen gaan krijgen? Als ze tonen dat ze beter zijn dan de anderen, zullen ze gewoon spelen. We mogen de verwachtingen niet te hoog leggen, maar of ze nu 16 jaar zijn of 36, de besten spelen", besloot Vanhaezebrouck.