Vreven 'enorm ontgoocheld': Daar ben en blijf ik het volledig mee oneens

Vreven 'enorm ontgoocheld': "Daar ben en blijf ik het volledig mee oneens"

18-01-2018 19:00
3

Stijn Vreven vindt het onthutsend dat zijn schorsing van twee wedstrijden blijft staan. Woensdag kreeg de Belgische trainer van NAC Breda te horen dat zijn hoger beroep tegen de door de Nederlandse voetbalbond opgelegde straf niets heeft opgeleverd. 

Na de thuisnederlaag tegen FC Twente op 12 december ging Vreven woedend verhaal halen bij de scheids. De voetbalbond strafte hem voor zijn gedrag. De coach is 'bijzonder teleurgesteld en enorm ontgoocheld' over het feit dat zijn schorsing blijft staan, laat hij weten aan Voetbal International. 

"Ook ik maak fouten, maar de beelden zijn volgens mij duidelijk: ik vind dit veel te zwaar gestraft. De aanklager probeerde het te verwoorden door -weliswaar stamelend - te zeggen: dit soort emotie moet uit het voetbal. Nou, daar ben en blijf ik het volledig mee oneens", aldus Vreven.

"Ik ben 25 uur per dag, 8 dagen per week bezig met het behalen van een goed resultaat. Vervolgens mag ik dus niet emotioneel - en nogmaals: wel fatsoenlijk - reageren. Daar ben ik enorm ontgoocheld over."

Zijn gedrag langs de lijn gaat hij niet aanpassen. "Ik zal in de toekomst proberen binnen de lijntjes te kleuren, maar ik ga mezelf absoluut niet veranderen voor dit soort instanties. No way, voor niemand. Dan verlies ik de meerwaarde die ik als trainer denk te hebben."