Club Brugge speurt naar een nieuwe doelman: Vijf mogelijke pistes

Club Brugge speurt naar een nieuwe doelman: Vijf mogelijke pistes

Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2018 om 16:45do 18-01-2018 om 16:45

Club Brugge kampte in het eerste gedeelte van het seizoen met een serieus keepersprobleem. De 34-jarige Rus Vladimir Gabulov werd om deze reden tijdens de wintermercato gehaald als de nieuwe nummer één. Blauw-Zwart zoekt echter ook nog een goede stand-in. Denys Boyko was concreet in beeld, maar de onderhandelingen sprongen af. De zoektocht duurt dus voort. VoetbalPrimeur.be schuift vijf interessante pistes naar voren.

Hendrik Van Crombrugge (AS Eupen)
De 24-jarige Van Crombrugge geldt als één van de betere doelmannen in de Jupiler Pro League. Het was vorig seizoen al duidelijk dat zijn plafond niet bij AS Eupen ligt. Van Crombrugge werd afgelopen zomer al gelinkt aan de Belgische topclubs. Tot een overstap kwam het toen echter nog niet. Voor AS Eupen is de sluitpost een belangrijke pion in de strijd tegen degradatie, dus is het maar de vraag of de Oostkantonners zelfs bij een aantrekkelijk bod overwegen om Van Crombrugge te laten gaan. Misschien is de volgende zomermercato een geschikter moment voor een transfer.

Kenneth Vermeer (Feyenoord Rotterdam)
De maand januari biedt ontevreden spelers de kans om te ontsnappen aan hun situatie. Kenneth Vermeer wil ook absoluut weg bij zijn huidige club, de Nederlandse titelverdediger Feyenoord. Vermeer moest vanwege blessureleed andermaal Brad Jones voor zich dulden. De vijfvoudig international van Oranje hoopte na de winterstop weer onder de lat te komen staan. Tot zijn diepe ontgoocheling deelde coach Giovanni van Bronckhorst mee dat Jones blijft staan, waardoor Vermeer van club wil veranderen.

Met zijn ervaring en kwaliteiten zou hij een serieuze aanwinst zijn voor Blauw-Zwart. Hem daadwerkelijk naar Brugge halen, wordt wel een lastig verhaal. Ten eerste lijkt Feyenoord niet bereid om mee te werken aan de transferwens van de 32-jarige keeper. Vermeer zal bovendien geen gemakkelijke piste zijn voor Club, omdat hij nog tot 2020 vastligt in Rotterdam en een grootverdiener is in de Eredivisie.

Ruud Boffin (Antalyaspor)
Een Belgische speler extra op de spelerslijst zou een prettige bijkomstigheid kunnen zijn. Om deze reden zou de inmiddels 30-jarige Ruud Boffin in beeld kunnen komen. Onze langenoot zit op een zijspoor bij het Turkse Antalyaspor, nadat hij vroeg in het seizoen zijn basisplaats verloor bij de nummer 15 uit de Turkse Süper Lig. Na vele jaren in het buitenland te hebben gewoond, acht hij de tijd misschien wel rijp voor een terugkeer. Wil hij ook genoegen nemen met een reserveplek bij een topclub als Club Brugge?

Dominik Livaković (Dinamo Zagreb)
Gabulov is met zijn 34 jaar niet de jongste en dus is het niet uitgesloten dat Club een jongere opvolger klaar wil stomen voor het grote werk. Ivan Leko heeft natuurlijk een goede kijk op de Kroatische markt en zou eventueel landgenoot Domink Livakovic kunnen tippen aan Vincent Mannaert. Hoewel Livakovic nog altijd pas 23 jaar is, heeft al weten 130 matchen in de Kroatische eerste klasse achter zijn naam staan. Dit seizoen maakt hij bij topclub Dinamo Zagreb indruk door in negen van de achttien matchen het doel schoon te houden. Met een marktwaarde van 1,5 miljoen heeft de enkelvoudig international bovendien een betaalbaar prijskaartje.

Anton Kanibolotsky (Qarabag FK)
Na het schrappen van Denys Boyko zou Club wel eens op de Oekraïense tour kunnen blijven. Anton Kanibolotsky (29) zit namelijk in hetzelfde schuitje als zijn land- en leeftijdsgenoot. Kanibolotsky verruilde Shakhtar Donetsk voor Qarabag FK. Bij de leider uit Azerbeidzjan moet hij echter genoegen nemen met een plaats op de bank. Club en speler staan om deze reden vermoedelijk open voor een verhuur, zoals Club ook voor ogen had met Boyko. Bij Shakhtar toonde hij met 29 clean sheet in 55 duels aan een betrouwbare goalie te zijn.

Plaats een reactie

donderdag 18 januari 2018 om 17:12
Boffin of Van Crombrugge. Beide Belg.
Vind ik leuk
12a34b +1248
donderdag 18 januari 2018 om 17:33
'Vermeer wil graag terug onder de lat staan', staat er. En bij Boffin staat er of hij op de bank wil zitten bij club. Het is dus duidelijk voor een 2e doelman. Dus om een lang verhaal kort te maken: waarom zetten jullie dan in godsnaam een doelman die per se aan spelen wil toekomen in dit lijstje?!?!
[Reactie gewijzigd op donderdag 18 januari 2018 om 17:34]
Vind ik leuk
Pel Diero +17
donderdag 18 januari 2018 om 18:30
Moest Vermeer komen, zou het wel voor eerste keeper zijn. Dan moet Gabulov de bank warm houden.
Ik zou opteren voor een jonge beloftevolle keeper. Ik ben niet echt overtuigd van het potentieel van Horvath en al zeker niet van Hubert. Dan had ik liever Teunckens een kans zien krijgen...
Vind ik leuk
donderdag 18 januari 2018 om 18:40
Club kennende zal het geen een van die lijst zijn,houden dat perfect stil tot het zover is.
Vind ik leuk
firedwarf +3646
donderdag 18 januari 2018 om 19:13
Waarom niet coosemans trug halen desnoods nu kopen met voorlopig heruitlenen aan zijn huidige ploeg tot eind dit seizoen? En anders waarom niet kaminski????
Vind ik leuk
blondel +3238
donderdag 18 januari 2018 om 19:25
Kaminski zou echt niet slecht zijn.Maar toch zou ik Horvath niet te vlug afschrijven.Buiten zijn onzekerheid op hoge ballen vind ik hem een heel goeie keeper en nog jong.Heeft dan nog anderhalf jaar de tijd om te groeien onder Gabulov.
Vind ik leuk
GVG +254
donderdag 18 januari 2018 om 19:52
Uit het lijstje zou ik gaan voor Van Crombrugge, maar zou voor volgend jaar toch opteren voor Teunkens als 2de keeper achter hem.
Vind ik leuk
donderdag 18 januari 2018 om 23:25
Dat zal wel. Geen van die hierboven is goed genoeg voor Club. Zo simpel is 't. Prutsers allemaal
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws