Deal geen ABC'tje: 'Kink in de kabel duikt op tussen Preud'homme en Bordeaux'

Deal geen ABC'tje: 'Kink in de kabel duikt op tussen Preud'homme en Bordeaux'

18-01-2018 16:01
11

Michel Preud'homme is momenteel in Bordeaux om met de Franse eersteklasser te onderhandelen over een contract. Het is nog geen uitgemaakte zaak dat beide partijen met elkaar een akkoord overeenkomen.

De onderhandelingen lopen nog volop, maar volgens L'Equipe duikt er mogelijk een kink in de kabel op tussen Preud'homme en Bordeaux. Zo zouden de looneisen van onze landgenoot niet van de poes zijn, want hij zou maar liefst 250.000 euro per maand willen gaan verdienen. Bovendien wil MPH nog eens twee of drie assistenten meenemen.

Pittige eisen dus, waardoor ze bij Bordeaux toch maar enkele andere pistes warm houden. Zo zouden ook Elie Baup en een niet nader genoemde buitenlandse coach nog in beeld zijn. Bordeaux, dat teleurstellend dertiende staat in de Ligue 1, is op zoek naar een opvolger voor Jocelyn Gourvennec. Bordeaux zette de hoofdtrainer donderdagochtend op straat, waarmee de weg helemaal open kwam te liggen voor Preud'homme.

Mocht Preud'homme daadwerkelijk aan de slag gaan bij Bordeaux, dan begint hij aan zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder was hij werkzaam bij het Nederlandse FC Twente en het Saoedi-Arabische Al Shabab. In ons land was de ex-Rode Duivel met veel succes eindverantwoordelijke bij Standard Luik, AA Gent en Club Brugge.