Sánchez op weg naar Old Trafford: slecht nieuws voor twee United-sterren

Sánchez op weg naar Old Trafford: slecht nieuws voor twee United-sterren

Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2018 om 15:00do 18-01-2018 om 15:00

Alles wijst erop dat Alexis Sánchez binnen 24 uur een contract gaat tekenen bij Manchester United. Hoe gaat manager José Mourinho hem inpassen op Old Trafford?

De situatie bij Manchester United is duidelijk: de nummer twee van de Premier League heeft veel aanvallers in de selectie en lijkt Sánchez - op papier - niet nodig te hebben. Mourinho wil deze gouden kans echter niet laten schieten. Met de Chileense ster in de gelederen hoopt Manchester United in de tweede helft van de competitie de aanval te openen op koploper Manchester City. VoetbalPrimeur zoekt uit hoe de United-puzzel gelegd kan worden na de komst van Sánchez.

4-2-3-1: Sánchez op linksbuiten
Sánchez kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten, maar de meest logische plek voor hem in de 4-2-3-1-formatie van Mourinho is de linkerkant. Op die plek roteert de United-manager dit seizoen met Anthony Martial en Marcus Rashford. Sánchez heeft het grootste gedeelte van zijn carrière aan de linkerkant gespeeld, waaronder dit seizoen bij Arsenal. Vanaf de linkerkant kan hij verdedigers isoleren in één-tegen-één-situaties en naar binnen kappen op zijn favoriete rechterbeen. Rashford of Martial wordt in dit systeem het kind van de rekening.

3-4-2-1: Sánchez op 'linksbinnen'
Chelsea won vorig seizoen de landstitel door Eden Hazard meer naar binnen te halen in een 3-4-2-1-formatie. Sánchez is bij Arsenal al gewend geraakt aan deze speelstijl en zou ook bij Manchester United kunnen floreren in dit systeem. Bij Arsenal profiteerde de Chileen van Mesut Özils creativiteit, een rol die Juan Mata kan bekleden op Old Trafford. Jesse Lingard, Martial en Rashford zijn in dat geval de verliezers.

4-3-2-1: Sánchez als diepe spits
Romelu Lukaku is verzekerd van een basisplaats onder Mourinho, die de Belgische spits dit seizoen elf Premier League-goals zag maken. Toch is Lukaku niet onomstreden bij de achterban. Omdat Mourinho geen vertrouwen lijkt te hebben in Rashford of Martial als diepe spits, kan Sánchez weleens in het gat duiken als Lukaku een wedstrijd wordt gespaard. De speeltijd van zowel Lukaku als Sánchez wordt dan gereduceerd, iets wat Mourinho waarschijnlijk niet ziet zitten. De rol van Zlatan Ibrahimovic lijkt dan zelfs helemaal uitgespeeld.

4-4-2: Sánchez als schaduwspits
Manchester United heeft aanvallend talent te over, maar een pure winger herbergt de selectie niet. De komst van Sánchez zal dat niet veranderen. Zowel Sánchez als Lukaku optimaal laten renderen kan een gamechanger zijn voor Mourinho: kunnen deze twee een veelscorend aanvalsduo gaan vormen? Lukaku als targetman met Sánchez in zijn schaduw is geen gekke gedachte. De vraag is hoe het middenveld zich houdt met Lukaku en Sánchez in de spits. Het zou in elk geval slecht nieuws betekenen voor Rashford en Martial.

4-3-3: Sánchez op rechtsbuiten
In zijn Barcelona-tijd was het vaste prik voor Sánchez om als rechtsbuiten te beginnen. Bij Arsenal werd hij nauwelijks gebruikt op die positie, maar dat kan best weleens veranderen onder Mourinho. Op Old Trafford kan hij een gevreesde driemansvoorhoede vormen met Rashford en Lukaku. Zelfs het perspectief van Martial zou niet vertroebelen. Het wordt echter moeilijk om Mata of Lingard in te passen, want het duo is té veel aanvaller om het vuile werk op het middenveld op te knappen.

Plaats een reactie

Toca +47328
donderdag 18 januari 2018 om 15:50
Transfers gaan tegenwoordig trager dan 'Mooi en Meedogenloos'..
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws