Vanhaezebrouck snoert critici de mond: 'Dramatisch, nooit gezien zo slecht'

Vanhaezebrouck snoert critici de mond: 'Dramatisch, nooit gezien zo slecht'

18-01-2018 11:00
9

Hein Vanhaezebrouck zit in de hoek waar de klappen vallen. De coach van Anderlecht moet Club Brugge bekampen met een behoorlijk krappe kern. Anderlecht slikt veel kritiek, maar Vanhaezebrouck houdt het hoofd koel.

Heel wat analisten en ex-coaches hebben hun ongenoegen al laten blijken, en dat stoort de huidige coach duidelijk. "Ik hoorde al ex-coaches zeggen dat Anderlecht 'dramatisch' is. 'Nooit gezien, zo slecht' … Terwijl zij ooit zelf op hetzelfde moment veertien punten achter stonden. Nog eens kloppen op een dier dat al geschoten is, dat is gemakkelijk. Ach, de situatie is nu eenmaal wat ze is."

In La Manga is er vooral gewerkt aan het groepsgevoel. De A-kern klit niet genoeg aaneen. "Dat was inderdaad één van de werkpunten. Het is al positief dat de spelers zich daar bewust van zijn. Dat is ook de bedoeling van zo'n stage. Dat ze door een tijdje samen te zitten, dat ook oppikken. Ik hoop dat ik het ook op het veld zal zien."

Zo lijkt het een overgangsseizoen te gaan worden, maar dat wil de coach niet gezegd hebben. "Anderlecht is dit seizoen begonnen als de titelfavoriet, dan kan je halverwege niet spreken over een overgangsjaar, omdat er een aantal dingen niet blijken te kloppen. Neen, dan moet je blíjven zeggen: 'We gaan proberen zo lang mogelijk mee te doen'. En tegelijk bouwen aan de toekomst."