UPDATE: 'Preud'homme-saga zit in laatste fase'

UPDATE: 'Preud'homme-saga zit in laatste fase'

18-01-2018 14:05
3

Michel Preud'homme zou wel eens heel snel de nieuwe trainer van Bordeaux kunnen worden. De club heeft namelijk besloten om Jocelyn Gourvennec aan de deur te zetten.

Het ontslag van Gourvennec is allesbehalve verrassend, want de voormalige topclub staat in Frankrijk op een ontstellend zwakke dertiende plaats. Dinsdag verloor de Zuid-Franse club voor de derde keer op rij, dit keer met 0-2 tegen Caen. Dat is uiteindelijk de doodsteek geworden voor Gourvennec.

"Jocelyn Gourvennec staat niet meer aan het hoofd van de A-ploeg. Eric Bedeout neemt de groep in handen, in afwachting van de komst van een trainer die binnenkort arriveert", zo stelt Bordeaux via Twitter. Preud'homme wordt al een tijdje gelinkt aan de job van T1 bij Bordeaux, hij is de topkandidaat. Hij zou dat echter ook kunnen combineren met de Rode Duivels.

Update 14.05: RTBF laat weten dat Preud'homme momenteel in Bordeaux aan het onderhandelen is over de laatste punten en komma's. Onder meer Nicolas De Tavernost, de hoofdaandeelhouder van de Franse eersteklasser, zit mee aan de onderhandelingstafel. Witte rook wordt dra verwacht.