'Preud'homme op zucht van Bordeaux, maar Martinez opvolgen blijft mogelijk'

'Preud'homme op zucht van Bordeaux, maar Martinez opvolgen blijft mogelijk'

18-01-2018 08:45

De kans is groot dat Girondins de Bordeaux Michel Preud'homme donderdag of vrijdag voorstelt als nieuwe trainer. Indien dat gebeurt, wil dat niet meteen zeggen dat Preud'homme binnenkort niet de nieuwe bondscoach van België wordt.

Bij de Rode Duivels loopt het contract van Roberto Martinez na het WK af. De Spanjaard laat zelf nog in het midden waar zijn toekomst ligt. Hij sprak zich nog nooit erg positief uit over een langer verblijf. Daarom wordt er al een tijdje gespeculeerd over zijn opvolging.

Preud'homme wordt al een tijdje aanzien als de grote kanshebber om de nieuwe bondscoach te worden. In het ideale scenario voor velen ging Preud'homme na zijn sabbatjaar voor de Rode Duivels staan. Die mogelijkheid blijft bestaan ondanks een job bij Bordeaux. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant laat Preud'homme in zijn contract bij Bordeaux de nodige clausules opnemen. Een van die clausules zou zijn dat hij na een half seizoen kan overstappen naar de Belgische nationale ploeg.

Indien Bordeaux met Preud'homme in zee wil gaan, moet het een akkoord vinden met de trainer én met Club Brugge. In het Jan Breydelstadion ligt Pred'homme immers nog onder contract. Blauw-Zwart kan nog tot één miljoen euro vragen om Preud'homme vrij te geven.