Chelsea overleeft penaltyserie, Hazard is Mister Cool van dienst

Chelsea overleeft penaltyserie, Hazard is Mister Cool van dienst

17-01-2018 23:47

Chelsea heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Championship-club Norwich City werd na penalty's verslagen.

Chelsea is de laatste weken dramatisch in vorm en dat kwam ook woensdagavond in de replay van de FA Cup-ontmoeting met Norwich City weer aan het licht. Michy Batshuayi leek met een intikker uit te groeien tot matchwinner, maar in de laatste minuut van de blessuretijd werd het 1-1 door een rake kopbal van Jamal Lewis.

In de verlenging ging het vervolgens van kwaad tot erger voor Chelsea, dat in de eerste wedstrijd tegen Norwich niet verderkwam dan een doelpuntloos gelijkspel. In de slotminuten kreeg zowel Pedro Rodriguez als Alvaro Morata een rode kaart. Met negen man kwam de ploeg van manager Antonio Conte tóch bovendrijven als winnaar: Eden Hazard schoot de winnende binnen: 5-3 in penalty's.

Bournemouth en Swansea
Premier League-middenmoter Bournemouth overleefde de replay in de derde ronde van de FA Cup niet. Wigan Athletic, dat uitkomt in de League One, was verrassend met 3-0 te sterk. Swansea City liet zich niet verrassen: de laagvlieger versloeg Championship-koploper Wolverhampton Wanderers met 2-1.