Fans zijn boos: 'Bestuur gaf sfeertribune aan de bezoekende fans'

Fans zijn boos: 'Bestuur gaf sfeertribune aan de bezoekende fans'

16-01-2018 20:42
5

Tien jaar geleden speelde FCV Dender EH nog in Eerste Klasse. Ondertussen vinden we de club terug in de amateurreeksen. Daar speelt het binnenkort tegen Eendracht Aalst, maar tijdens de derby geven de fans van Dender niet thuis. 

Sfeergroep 'VAK H2’ is niet blij met het bestuur van de club en stuurt daarom zijn kat. Alles heeft te maken met een beslissing van het bestuur om de sfeertribune af te staan aan de bezoekende fans. "Wij betreuren enorm dat er geen overleg is geweest met supportersclubs of vertegenwoordigers van FC-fans", klinkt het op Denderleeuwonline.

"Wij voelen ons bedrogen door zowel Jo Fonck, het politiekorps als André Van Roy, die laatste zei letterlijk dat 500 extra tickets verkopen aan Eendracht Aalst belangrijker is dan een volle H-tribune, de burgemeester beloofde ons mee te nemen naar een coördinatievergadering maar het bleef bij een belofte."

"Wij kunnen ons eveneens niet van de indruk ontdoen dat ‘veiligheid’ het woord is waar iedereen zich wil achter wegsteken en dat alles wat er in de VIP gebeurt belangrijker is dan ons sfeervak."

De sfeergroep spreekt daarom duidelijke taal. "Het zal een derby worden zonder ons, we laten jammergenoeg de spelers en staff in de steek op 28 januari, maar dit bestuur – zowel op club niveau als op gemeentelijk niveau – heeft ons flagrant in de steek gelaten."