Fans zijn boos: 'Bestuur gaf sfeertribune aan de bezoekende fans'

Fans zijn boos: 'Bestuur gaf sfeertribune aan de bezoekende fans'

Gepubliceerd: dinsdag 16 januari 2018 om 20:42di 16-01-2018 om 20:42

Tien jaar geleden speelde FCV Dender EH nog in Eerste Klasse. Ondertussen vinden we de club terug in de amateurreeksen. Daar speelt het binnenkort tegen Eendracht Aalst, maar tijdens de derby geven de fans van Dender niet thuis. 

Sfeergroep 'VAK H2’ is niet blij met het bestuur van de club en stuurt daarom zijn kat. Alles heeft te maken met een beslissing van het bestuur om de sfeertribune af te staan aan de bezoekende fans. "Wij betreuren enorm dat er geen overleg is geweest met supportersclubs of vertegenwoordigers van FC-fans", klinkt het op Denderleeuwonline.

"Wij voelen ons bedrogen door zowel Jo Fonck, het politiekorps als André Van Roy, die laatste zei letterlijk dat 500 extra tickets verkopen aan Eendracht Aalst belangrijker is dan een volle H-tribune, de burgemeester beloofde ons mee te nemen naar een coördinatievergadering maar het bleef bij een belofte."

"Wij kunnen ons eveneens niet van de indruk ontdoen dat ‘veiligheid’ het woord is waar iedereen zich wil achter wegsteken en dat alles wat er in de VIP gebeurt belangrijker is dan ons sfeervak."

De sfeergroep spreekt daarom duidelijke taal. "Het zal een derby worden zonder ons, we laten jammergenoeg de spelers en staff in de steek op 28 januari, maar dit bestuur – zowel op club niveau als op gemeentelijk niveau – heeft ons flagrant in de steek gelaten."

Plaats een reactie

VeeDeeVee +18504
dinsdag 16 januari 2018 om 21:01
Ze denken duidelijk meer aan hun portefeuille dan aan hun eigen fans.
Vind ik leuk
dinsdag 16 januari 2018 om 21:08
Een grotere lul als voorzitter Van Roy bestaat er niet. Die schept er plezier in zijn eigen supporters te kloten tot en met. Ongezien in de voetbalwereld.
Vind ik leuk
Garland +5369
dinsdag 16 januari 2018 om 21:57
Waar zit je dan met je verstand als club?
Vind ik leuk
woensdag 17 januari 2018 om 00:15
Dat zijn ze al jaren verloren, maar wat er dit seizoen allemaal gebeurd tart alle verbeelding. Een voorbeeld: Je stuurt afgelopen zomer je coach door na een knappe 5de plaats en een eindrondewinst het seizoen ervoor omdat "hij te dicht bij de supporters staat...". Wie heeft dat ooit al meegemaakt bij zijn club ? Het gevolg is dat we nu op een 4delaatste plaats staan en het bestuur blijft erbij dat ze het juiste hebben gedaan.
Als ik al die onnozelheid dat wij hier op Dender moeten slikken aan bevriende supporters van andere clubs vertel die geloven hun oren niet...
[Reactie gewijzigd op woensdag 17 januari 2018 om 00:17]
Vind ik leuk
Garland +5369
woensdag 17 januari 2018 om 10:33
Damn wat een rare snuiters
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws