Sneer uit Brussel: “Gelukkig moeten we niets bouwen”

Sneer uit Brussel: “Gelukkig moeten we niets bouwen”

16-01-2018 15:57
6

In 2019 komt de Ronde van Frankrijk naar ons land. Dinsdag werd de Grand Départ in Brussel voorgesteld. Daar stal Alain Courtois de show. Het (voorlopig) niet doorgaan van het Eurostadion lag de Brusselse schepen nog duidelijk zwaar op de maag. 

Courtois was een groot voorstander van de bouw van het Eurostadion. Onder meer hij leed gezichtsverlies toen de UEFA België het EK terug af nam. "Gelukkig moeten we voor de Tour niets bouwen", aldus de politicus van de MR. 

"De straat is het stadion van de koers. We moeten aan niemand vergunningen vragen om de straat te gebruiken. Zelfs al moeten we over een buurtweg, dan nog kan niemand ons dat verbieden", klonk het uit de mond van Courtois.

De voormalig manager van Anderlecht is wel blij dat de Tour naar ons land komt. "De Tour is een evenement met planetaire impact. Het is van de Wereldtentoonstelling 1958 geleden dat België nog zo’n evenement mocht verwelkomen. Dat is zéstig jaar geleden. Het EK voetbal 2000 hebben we met Nederland georganiseerd en dat had geen impact in Amerika of Azië, dus telt niet mee. Wie ook vindt van niet, en eerlijk: ik twijfel er soms ook aan, wij kunnen wél nog iets bouwen. Misschien geen stadion, geen winkelcentrum, maar wel een evenement dat na zestig jaar België en Brussel na zestig jaar opnieuw het centrum van de aandacht van de hele wereld brengt."