'D'Onofrio stond op het punt om bij deze Belgische club aan de slag te gaan'

'D'Onofrio stond op het punt om bij deze Belgische club aan de slag te gaan'

16-01-2018 14:45
3

Luciano D’Onofrio zet momenteel de lijnen uit bij Antwerp FC. Met enkele nieuwkomers deze mercato hoopt The Great Old klaar te zijn voor de strijd om Play-Off 1. De club mag zich in de handen wrijven, want ei zo na zat D’Onofrio bij de grote vijand.

De komst van D’Onofrio was groot nieuws voor de promovendus, maar zo bijzonder was dat niet. De Italiaan ziet al een geruime dat het Antwerpse voetbal veel potentieel heeft. "Volgens hem verdient Antwerpen een voetbalclub die het enorme potentieel ontgint en de grandeur van de Scheldestad uitstraalt", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Marc Descheemaecker – de voormalige baas van NMBS - wilde Beerschot destijds overnemen. Daarbij wilde hij Marc Degryse en D’Onofrio meenemen. "Luciano leek zeer geïnteresseerd in het project. Hij en ik zouden als tandem samenwerken. Toen Descheemaecker ontdekte dat de club meer dan tien miljoen euro schulden torste, hebben we alles stopgezet", aldus Degryse.

Fusie
Beerschot ging uiteindelijk failliet, nadien gingen ze een fusie aan met KFCO Wilrijk. En met succes: het team speelde sindsdien elk jaar kampioen. De Antwerpse fusieclub staat dichtbij een terugkeer naar de Jupiler Pro League, al moet het daarvoor wel de finale om promotie nog zien te winnen.