Ceulemans en Broos sturen oplichter wandelen: Ik heb niet betaald

Ceulemans en Broos sturen oplichter wandelen: "Ik heb niet betaald"

16-01-2018 13:45
2

'Makelaar' Ruzbeh G. had een mooi plannetje om snel rijk te worden. Hij bood een aantal werkloze coaches en spelers een topcontract aan in het Midden-Oosten... maar ze moesten wel eerst betalen voor een vliegticket . Enkele mensen betaalden ook echt, maar heel wat coaches geloofden er niets van.

Ruzbeh G. heeft deze truc geprobeerd bij een resem bekende namen. Aad de Mos, Walter Meeuws, Guido Brepoels, Johan Walem én Danny Boffin negeerden hem allemaal. Ceulemans getuigt in Het Laatste Nieuws. 

"Hij had een dik contract voor mij, ergens in een Golfstaat - ik weet niet meer welke - maar ik moest wel mijn vliegtuigtickets betalen. Ik zou dat geld kunnen recupereren op de club. Toen hij dat zei, ging er bij mij een alarm af: een makelaar verdient een serieuze commissie op zo'n contract, maar een paar honderd euro voor een vliegtuigticket kon er niet vanaf? Ik heb het maar zo gelaten."

Ook bij Hugo Broos legde hij contacten voor een verzonnen aanbieding van Al-Ahli. "Ik stond op het punt om in Brugge gepakt en gezakt de trein naar Zaventem te nemen toen hij me opbelde. Er waren blijkbaar problemen met het visum. En: ik had mijn ticket nog niet betaald. Dat moest ik in orde brengen en dan zouden we twee dagen later alsnog vertrekken. Dat vond ik raar: een club die een trainer wil, betaalt zo'n ticket gewoonlijk zelf. Ik heb niet betaald en hem vervolgens niet meer gehoord."

Weuts betaalde wél
Koen Weuts is echter wel in de val getrapt. "Eerst zei hij dat hij een club voor mij had in Iran. Daar had ik geen interesse in. Vervolgens kwam hij af met een ploeg uit Dubai. Dat klonk al veel aanlokkelijker, maar ik wilde toch eerst eens een kijkje gaan nemen met mijn vrouw. Maar haar ticket moest ik zelf betalen. Ik had nagekeken of er écht een vlucht was en vervolgens heb ik hem 650 euro gegeven. Al snel bleek dat er geen sprake was van vliegtuigtickets. Even later reageerde hij ook niet meer op mijn telefoontjes. Toen wist ik hoe laat het was, natuurlijk."

G. zelf heeft ondertussen al verschillende slachtoffers terugbetaald sinds zijn arrestatie in 2016. Ook Weuts heeft zijn geld teruggezien. Volgens zijn advocate heeft G. een mooie deal gesloten in Qatar. "Hij wordt al een halfjaar begeleid door een psychologe. Bovendien is het voor hem gemakkelijker om zijn slachtoffers te vergoeden als hij niet naar de gevangenis moet", voegt ze nog toe.