Bizarre wending: Beerschot heeft Lierse-fans iets te snel beschuldigd

Bizarre wending: Beerschot heeft Lierse-fans iets te snel beschuldigd

16-01-2018 13:30
1

Lierse kwam maandag negatief in het nieuws door de gedenkmuur van Marc Steenackers. De voormalig algemeen directeur van Beerschot Wilrijk wordt geëerd bij de hoofdingang, maar plots stond daar een tag van Lierse op. Zo plots is dat echter niet.

Op de officiële website geeft Lierse aan dat er hier een misverstand aan de gang is. De tag staat daar al bijna negen jaar. "Wat er verschijnt over de zogezegde beschadigingen aan een herdenkingsstuk voor Marc Steenackers kunnen wij niet zomaar laten passeren. Via onze eigen supporters werden wij immers ingelicht dat de ‘Pallieter Casuals Lier’ tag waarvan sprake, al van minstens 2009 op de stadionmuur van het Olympisch Stadion 'prijkt'."

"Let op, indien zou blijken dat dit gedaan werd door Lierse-fans, keuren wij dit nog steeds af. Maar van een ontering van een herdenkingsdoek van een overleden bestuurslid is gezien de timing in de verste verte geen sprake."

Lierse snapt niet waarom dit 'nieuws' er plotseling komt. "We moeten ons dan ook vragen stellen bij de integriteit van de verslaggeving hierover. De tag staat immers al jaar en dag op de frontgevel van het stadion en bevindt zich vlak naast de hoofdingang. Dit moet toch eerder opgevallen zijn. We willen nog niet spreken van bewuste besmeuring van onze club en haar supporters, maar beraden ons toch intern met de juridische cel over deze zaak."