'Anderlecht en AA Gent mogen zich verwachten aan fikse bonus'

'Anderlecht en AA Gent mogen zich verwachten aan fikse bonus'

16-01-2018 12:00
2

Anderlecht en AA Gent gaan mogelijk heel wat kunnen verdienen op het komende WK. Spelers die niet bij hun ploeg kunnen zijn leveren namelijk een flink extraatje op. 

Het Nieuwsblad heeft berekend wat de Belgische clubs zoal kunnen verdienen op het komende WK. Per dag dat een speler van huis is krijgt de club 7.000 euro. Let op: dit geldt niet alleen voor het WK zelf, maar ook de wekenlange voorbereiding telt mee. Dat kan dus lucratief worden voor enkele clubs.

Anderlecht schiet de hoofdvogel af, want zij hebben acht (potentiële) internationals. Er is sprake van Obradovic, Spajic (Servië), Dendoncker, Sels (België), Kara (Senegal), Teodorczyk (Polen), Thelin (Zweden) en Trezeguet (Egypte). Bij AA Gent spelen dan weer zeven spelers die kans maken op het WK. Simon (Nigeria), Kalinic (Kroatië), Mitrovic (Servië), Kubo (Japan), Bronn (Tunesië), Foket (België) en Avila (Panama).

Als al deze namen echt gaan is er sprake van een bonus van anderhalf miljoen euro voor beide clubs. Alle andere Belgische clubs hebben voorlopig hoogstens drie WK-gangers en verdienen dus een pak minder. Als een speler geblesseerd zou raken op het WK krijgt de club overigens nog een extra vergoeding.