Krijgt Verhaeghe zijn zin? Dan worden de Play-Offs afgeschaft

Krijgt Verhaeghe zijn zin? "Dan worden de Play-Offs afgeschaft"

16-01-2018 11:45
29

De Play-Offs van de Jupiler Pro League zijn al controversieel sinds hun invoering. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe had het daar vorige week nog over. De halvering van de punten is een struikelblok, maar vooral de opeenvolging van wedstrijden is zwaar voor heel wat teams. In februari komen de profclubs samen en kan er een grote hervorming worden bedisseld.

Pierre François, CEO van de Pro League, mikt op het jaar 2020 om heel wat te veranderen. De Play-Offs, bijvoorbeeld. Club Brugge, Standard, Eupen, Kortrijk, Lokeren, KV Mechelen, Moeskroen, Waasland-Beveren, Zulte Waregem én Beerschot Wilrijk zijn al zeker tegen die Play-Offs, zo weet La Capitale.

Nu heeft de Pro League tachtig procent van de stemmen nodig om dat te veranderen, maar vanaf 2020 niet meer. "Nadien is er een 2/3e meerderheid nodig", zo geeft François aan. "Als je weet dat de G5, die nu een G6 is (Zulte Waregem is er ook bij, red.), elk drie stemmen hebben, dan heb je 31 van de 46 stemmen nodig."

Er liggen overigens nog heel wat andere competitieformules op tafel. "Er is zelfs het idee om de Jupiler Pro League en de Proximus League samen te voegen. Ik wil dan alle scenario’s op tafel leggen en bespreken. Zonder er op voorhand eentje uit te sluiten. We willen een consensus bereiken", geeft hij aan. 

Ivan De Witte?
AA Gent is al een tijdje tegen de afschaffing van het huidige systeem, mede ook omdat voorzitter De Witte het mee heeft bedacht. Gent zou wel een aanpassing toestaan, met veertien teams in 1A en tien in 1B. Gent zal zeker niet stemmen voor het afschaffen van de Play-Offs, maar wat doen de andere (top)clubs? 

No Poll