Vanhaezebrouck boezemt Club geen angst in: 'Niet de beste trainer van België'

Vanhaezebrouck boezemt Club geen angst in: 'Niet de beste trainer van België'

16-01-2018 09:50
2

Na de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht waren er veel lachende gezichten te zien bij paars-wit. De Brusselaars leken hun toptrainer eindelijk beet te hebben. Dat zorgde echter voor weinig angst bij concurrent Club Brugge.

Veel mensen bij Anderlecht vinden Vanhaezebrouck dé beste trainer van België. Dat weerlegt Vincent Mannaert. "De beste trainer ... Hij is één van de beste trainers van België, ja. Maar het is niet dat we toen (bij zijn aanstelling, red.) 'Oei!' gezegd hebben", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Voor Mannaert maakt het weinig uit wie de trainer is. "Je weet dat Anderlecht - wie ze ook hebben als coach - altijd meespeelt voor de prijzen. Bovendien zijn wij vooral met onszelf bezig. Het zou energieverspilling zijn om te veel bezig te zijn met Anderlecht of andere clubs", klinkt het.

Toch ziet hij een groot verschil met het Anderlecht van vorig seizoen. "Het is opmerkelijk om te zien hoe een trainer die in zijn eerste seizoen én kampioen wordt én een Europese kwartfinale haalt (Weiler, red.), al zo snel in het nieuwe seizoen bijna gedwongen wordt om op te stappen", vertelt hij.