BBC en Sky Sports: City schrikt en haakt af voor Sanchez, twee clubs blijven over

BBC en Sky Sports: City schrikt en haakt af voor Sanchez, twee clubs blijven over

15-01-2018 22:23

Manchester City is afgehaakt in de strijd om Alexis Sanchez. De club heeft besloten om de interesse in de Chileen te laten varen vanwege diens financiële eisen.

Dat melden Engelse media maandagavond, waaronder de BBC en Sky Sports. City heeft de knoop doorgehakt en besloten dat het niet diep in de buidel wil tasten voor de 29-jarige Sanchez, wiens contract over een halfjaar afloopt en een torenhoog bedrag aan salaris vraagt. Engelse media melden dat het management van Sanchez een weeksalaris van ruim 390.000 euro vroeg. Bovendien vraagt Arsenal een transfersom die City niet wil betalen.

Naast City was alleen Manchester United concreet geïnteresseerd in Sanchez, dat naar verluidt wél wil voldoen aan de salariseisen van de Arsenal-ster, maar in Engeland is ook het bericht opgedoken dat Chelsea zich met de situatie is gaan bemoeien. De Londenaren zouden eveneens een bod op Sanchez hebben uitgebracht.

City kan het salaris van Sanchez wel betalen, maar is bang dat het salarishuis van de club dan volledig op zijn kop komt te staan. De Chileen zou dan veruit de best betaalde speler van The Citizens zijn, wat voor scheve verhoudingen in de kleedkamer zou kunnen zorgen. Mede daardoor heeft City de stekker uit de onderhandelingen getrokken.