Racing Genk mag transfer vergeten na dreigende taal van CEO

Racing Genk mag transfer vergeten na dreigende taal van CEO

15-01-2018 21:00
4

Racing Genk wordt al een tijdje gelinkt aan de Ghanees Joseph Paintsil, een speler van de Hongaarse topclub Ferencvaros. De Hongaren hebben nu gereageerd op die commotie.

Paintsil is eigenlijk een speler van de jeugdacademie Tema Youth F.C., dat hem voor een jaartje verhuurt aan Ferencvaros. Daar zijn ze echter overtuigd dat niets dat huurcontract kan breken. Genk moet dus kinkloppen, zo beweert toch CEO Pal Orosz in een filmpje dat ook Engelse ondertitels kreeg.

"We hebben Paintsil geleend, wat we wel vaker doen met spelers die van een ander continent komen. Deze huurcontracten hebben een koopoptie, en dat geldt ook voor het contract van Paintsil. Als we tevreden zijn met zijn prestaties, dan kunnen wij hem op 30 juni vastleggen. De enige voorwaarde is dat we met de speler akkoord gaan over het salaris. Dat is al gebeurd en staat sinds 21 december op papier."

Paintsil zit nu nog in Afrika, naar verluidt in het ziekenhuis. Orosz eist dat hij zo snel mogelijk terugkeert. "Hij moet hier zijn, we hebben een geldig arbeidscontract. We hebben al contact opgenomen met het kantoor in Zürich dat ons vertegenwoordigt in internationale zaken. Dit gaat niet om geld, maar niemand kan spelen met Ferencvaros. We stappen naar de UEFA en de FIFA als het moet. Of we contact hebben gehad met Genk? Nee. Maar we weten wat er allemaal gebeurd is, onze advocaten hebben al contact opgenomen met Genk."